Контрабандни цигари за 5 млн. лева са задържани на едно от частните пристанища в Бургас. Контейнерът е дошъл с ферибот от Грузия.

Той е избран за рентгенова проверка на база анализ на риска и е установено, че вместо домакинска хартия, обявена по документи, има контрабандни цигари от две марки.

Снимка: btvnovinite.bg

Товарът е бил предназначен за Унгария, минавал е транзитно през България. Марките не са познати на българския пазар и не са предназначени за него.

Снимка: btvnovinite.bg

В единия от контейнерите са установени огромно количество контрабандни цигари, над 650 000 кутии, маскирани с кухненска хартия.

Това е едно от най-големите количества нелегални цигари, хващани у нас в последните години. За момента няма задържани за контрабандата.

"При физическата проверка се установява тапа, както виждате, декларираната стока - хартиени ролки, се намира в най-задната част и покрива съвсем малка част от товарното помещение. Цялата останала част е заета от цигари", заяви Тихомир Каменов, зам.-директор на ГД "МРР".

Дали са фабрично произведени заводски или не, предстои назначаването на експертиза, която да установи това, обясни окръжният прокурор Георги Чинев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!