Задържаха кмета на Костенец и бизнесмен по разследване за корупция. Според спецпрокуратурата и антикорупционната комисия, които провеждат акцията, Радостин Радев поискал подкуп.

Кметът на община Костенец Радостин Радев, заедно със собственик и управител на търговското дружество, бяха арестувани за 24 часа по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, образувано в началото на юни тази година. Това съобщиха от пресцентъра на от ведомството.

Повод за разследването е сигнал на съветник от Общинския съвет в Костенец.

В качеството си на длъжностно лице кметът му обещал дар – парична сума, за да гласува по определен начин на сесия на Общинския съвет.

Действията по разследването на Специализираната прокуратура, осъществявани със съдействието на КПКОНПИ и СДВР, продължават както в град Костенец, така в София и селища в област Стара Загора.

Снимка: bTV

Акцията започна рано тази сутрин едновременно на две места - в дома на кмета Радостин Радев и в Общината. По време на претърсванията служители останаха затворени в сградата.

По неофициална информация се проверяват няколко обществени поръчки. По обед кметът беше изведен от дома му от разследващите и отведен в Общината.

Другият разследван е бизнесмен, участвал в няколко обществени поръчки. Не бил от района на Костенец.