Служителка на банка във Варна е задържана за 72 часа за присвояване на огромна сума пари – около 1 млн. лв., съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Сумата е присвоена от вложители в банката. В момента се изяснява колко клиенти са засегнати и какъв е точният размер на откраднатите пари.

Установява се и механизмът за присвояването им. Разследваният период на престъплението е 3 години.

Сигнал за престъплението е подала самата банка.

Проверява се дали задържаната 38-годишна жена е имала и съучастници. Засега само тя е привлечена като обвиняема. Тя е работила като специалист в отдел "Банкиране на дребно". 

Сумите са теглени от срочни влогове на клиенти на банката.

"Доказателствата, които са събрани към момента сочат на възползване от служебното положение на длъжностното лице", заяви Красимир Конов, окръжен прокурор.

Пред разследващите жената разказала, че превеждала парите с колети на мъж от Монтана, с когото се запознала в интернет, но никога не се била виждала на живо.

От семейството на банковата служителка разказаха, че през последните 3 години животът й по никакъв начин не се е променил от материална гледна точка. Тя продължава да живее в жилищен блок заедно с родителите си.

Присвояването е в особено големи размери, а предвиденото наказание за такова престъпление е от 10 до 20 години затвор и конфискация на имущество, съобщи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.