Анита Желева, по известна като Анита Мейзер, е обвинена за смъртта на съпруга си Николай Димов. Това стана ясно по време на брифинг на прокуратурата и МВР във Варна във връзка с разкрито тежко криминално престъпление, установено в района на „Евксиноград”.

Прокурор Радослав Лазаров уточни, че на 14 август в полицията е постъпил сигнал за тежко деяние, свързано с лишаване от живот на български гражданин. В спешен оперативен порядък това съобщение е докладвано на дежурен прокурор, както и на оперативните служби.

На този етап от прокуратурата не дават информация, как точно е отнет животът на Николай Димов и категорично отричат той да е бил убит с нож. Прокуратурата остави без коментар версията за извършено "престъпление от страст".

"Дежурният прокурор незабавно се е отзовал на местопроизшествието, създал е необходимият екип и е започнал работа", допълни Радослав Лазаров. В резултат на действия по горещи следи към настоящия момент има необходимите събрани доказателства и готовност за формулиране на обвинение срещу лицето Анита Желева, по известна като Анита Мейзер, която ще бъде привлечена към наказателна отговорност, непосредствено след приключване на брифинга, отбеляза прокурор Радослав Лазаров.

До няколко дни трябва да бъде готова съдебно- медицинската експертиза по случая.