На първа инстанция съдът е отхвърлил спирането на заповедта, с която се забранява на мобилните оператори да вдигат цените за услугите си по вече подписани договори.

Това обяви министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова. Именно тя издаде заповедта в края на миналата година, като обяви намеренията на телекомите за нелоялна търговска практика.

„Мотивите на жалбоподателя са, че индексирането на цените по договорите с потребителите не представлява особено важен обществен интерес. Искаме да им кажем, че в момента повишаването на цените и натиска върху живота на хората е въпрос от най-висок обществен интерес за нас. И съдът е признал тези наши мотиви“, заяви тя.

Определението на Административен съд – София-град може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред ВАС и очаквам то да бъде обжалвано, допълни Нинова.

Тя призова мобилните оператори да не вдигат цените, докато тече съдебният процес, защото това ще е незаконно.

От мобилният оператор заявиха за bTV, че става дума единствено за произнасяне от съда по отношение на предварителното изпълнение на заповедта на КЗП, а жалбата по същество предстои да бъде внесена

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!