Откраднаха дъската на 15-годишната надежда в сноуборда Андреа Коцинова. За часове редица известни българи апелираха в социалните мрежи бордът да бъде върнат на момичето.

За секунди - така описва кражбата Андреа.

Снимка: btvnovinite.bg

„Докато си закопчавах обувките, слагах си ръкавиците и каската и когато се изправих да погледна да го взема, той не беше там“, разказа състезателката.

Сноубордът е изработен според ръста и килограмите на 15-годишната спортна надежда. Така на практика той е трудно използваем от друг. Този борд специално е за гигантски слалом.

Цената варира от 1000 до 2000 лева, обясняват специалисти. На черния пазар едва ли ще струва толкова.

Снимка: btvnovinite.bg

„Бордът с автоматите в момента могат да му вземат 100-150 лева, ако някой се излъже да го купи“, казва Николай Коцинов, баща на Андреа.

Апел към крадеца отправи и олимпийската състезателка Александра Жекова.

Снимка: btvnovinite.bg

„Изключително неприятна ситуация. Аз се обърнах към социалните мрежи към мои последователи, приятели просто единственият начин, по който можем да помогнем е да наблюдаваме ако случайно видим този сноуборд или подобен такъв, просто да даде сигнал“, казва Александра Жекова.

На 1 февруари стартира зимният сезон, но заради кражбата, Андреа няма да може да се състезава. Едва след две седмици екипа й ще успее да сглоби борд за момичето.

„Благодарение на нейните треньори, Виктор Жеков ще се опита да сглоби, така да се каже, някакъв борд“, казва Николай Коцинов.

Подаден е сигнал до контролните органи. А Андреа остава с надеждата бордът да се върне отново при нея.