След три успешни издания, на 19 септември в 9:30 ч. на Националния стадион „Васил Левски“, ще бъден даден стартът на Run2Gether България 2021 – благотворителна инициатива, която има за цел да популяризира спорта сред хора с различни възможности. За поредна година bTV Media Group застава зад каузата с емблематичните си лица – водещите Мария Савкова и Валери Генов и харизматичната Прея, част от бедна на „Шоуто на Николаос Цитиридис“, които ще бягат рамо до рамо със свои колеги и всички българи с големи сърца и различни възможности. Подпомагане на хора от уязвими групи в обществото е част от мисията на медийната група и основно послание на социално отговорния й проект „Добрият пример“.

Събраните средства от благотворителното бягане ще се използват за организиране на регулярни безплатни адаптирани обучения за хора с различни възможности в JAMBA хъб на възможностите. Обученията са с цел усъвършенстване на професионалните качества на кандидатите за работа и устойчивото им включване в пазара на труда. Със средствата, генерирани досега в Run2Fether България, както и с подкрепата на бизнеса и Столична община, Район „Лозенец”, в края на месец септември ще отвори врати Адаптиран Кариерен Хъб на общински имот от 224 кв. м. в квартал Лозенец, който ще се превърне в модерен център на многообразието, пространство с адаптирана обучителна база, място за социално и икономическо включване.

Състезателното трасе на Run2Gether България 2021 е общо 5 км, като включва и части от Борисовата градина. Тази година ще се извърши и времеизмерване за всички бягащи. Събитието обещава вълнуващо преживяване за всички участници, нови изненади и приятелства, а в дългосрочен план – промяна на нагласите към хората с различни възможности в обществото.

За регистрация в бягането с кауза: https://run2gether.info/registration

И тази година зад инициативата ще застанат и много светски лица като посланици, сред които Биляна Йотовска, Зоя Чавдарова, Ивайло Захариев, Йоана Драгнева, Краси Георгиев, Лазар Радков, Луиза Григорова, Мария Илиева, Мария Гроздева, Мануела Малеева, Михаела Маевска, Надя Младенова, Стела Енева, Яна Маринова.

Организатор на бягането с кауза е JAMBA и се осъществява с генералната подкрепа на Посолството на САЩ в България и София – Европейска столица на спорта. bTV Media Group е генерален медиен партньор.

За Run2Gether:

През септември 2017-а българската неправителствена организация Фондация ,,Сошъл Фючър‘‘ и тяхната кауза JAMBA станаха партньор с тайландската организация Клондинсор Ко, основана от Чачай Афибанпоонпон, организатор на най-успешното бягане с кауза в света – Run2Gether.

Вече над пет години, това е най-голямото социално събитие в Банкок, Тайланд.

"Това не е просто бягане. Това е събитие, което променя животи!”, Чачай, основател.

За JAMBA:

Фондация ,,Сошъл Фючър” е юридическото лице, стоящо зад каузата – JAMBA. Екипът ѝ разпознава проблема с включването в пазара на труда като едно от най-големите предизвикателства пред хората с различни възможности. А неговото разрешаване, като предпоставка за повишаване на икономическото състояние на населението и увеличаването на броя икономически активните българи. Целият опит и работа в тази сфера на Фондацията показва колко изключителни са хората с различни възможности, колко голям потенциал имат те и че всъщност най-големите предизвикателства за тяхната интеграция са равният достъп до качествено образование, адаптирано професионално обучение и включване в пазара на труда, които са есенциални за всеки човек.