Военни от София откриха 120 мм снаряд с отчупен взривател в Сливница. Боеприпасът е унищожен в района на учебен център край града при спазване на мерките за безопасност.

Модулно формирование от състава на Втора механизирана бригада – Стара Загора унищожи днес  в района на учебен център „Тюлбето“ три силно корозирали 76,2 мм бронебойно трасиращи снаряди. Боеприпасите са открити вчера при обработка на земеделска земя в землището на с. Шейново, община Казанлък. 

Специализиран екип от състава на 55-и инженерен полк – Белене е активиран днес, 31 май, със задача да разузнае и обезвреди 6 метални предмета, открити в близост до складова база в гр. Долна Митрополия, област Плевен. При проведеното разузнаване в района военнослужещите са открили общо 60 учебни 122 мм снаряди без взривател. Откритите учебни снаряди са транспортирани и ще бъдат унищожени при стриктно спазване на мерките за безопасност. 

Военнослужещите от специализираните екипи изпълниха успешно задачите по унищожаване на откритите боеприпаси по искане от МВР и на основание заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.