Светлозар е самотен баща с тежко заболяване. Той мечтае да отгледа децата си пълноценно, въпреки болестта и липсата на постоянен доход. 

47-годишният мъж живее сам с двете си деца. След развода стресът отключва при него болест на Бюргер.
 
„Това е съдово заболяване, което може и да се стопира, но не се лекува. Краят му е ампутиране на крайници. Не мога да ви обясня каква е болката просто“, заяви мъжът.

Снимка: btvnovinite.bg

Той е на постоянно лечение, за да блокира развитието на болестта: „Аз мога да стана да се обслужвам самичък вкъщи. Но ако изляза навън, не мога да мина повече от 30-40 метра. След това ми изтръпват краката, падам долу и съм дотам. Това ме спира и да работя. Работата ми е свързана със строителство“.

След развода съдът присъжда двете деца на бащата, но за тяхната грижа той разчита на пари от дарители: „Децата са железни. Много ми помагат. Но няма да остана без крака в инвалидна количка с две деца. Това няма как да стане. Децата са много добри. Само че аз и там изостанах. Християн много изостана в училище“.

Снимка: btvnovinite.bg

Децата му са категорични, че ще бъдат до него и ще му помагат както могат. Всеки месец Светлозар има нужда от голяма сума пари за лечението си. Надява се и да си намери работа, съвместима със състоянието му. А един ден да си позволи и лечение със стволови клетки.

Всеки, който иска да му помогне, може да го направи по следните начини:

IBAN: BG81STSA 9300 1528 7359 95

BIC: STSABGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

e-mail: don4ev1974@abv.bg

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар за дарение на храна и дрехи: 0877 717 471