В навечерието на 1 юни деца награждават възрастните, които са им оказали специално внимание и подкрепа. Те получават призове "Златната ябълка".

Отличени са и тези, които помогнаха на децата, оказали се неподготвени за дистанционното обучение в условията на коронавирус.

Ани Миланова е ученичка в 10 клас. Когато разбира, че ще трябва да влиза в час от къщи е объркана. Използвала телефоните на родителите си.

Снимка: btvnovinite.bg

"Малко може би беше ми трудно, но лека полека се справих.", споделя момичето.

Става й лесно едва преди месец, когато от "Амалипе" и подаряват таблет.

"Виждам си любимите учители. Мечтата ми е да преподавам уроци на другите деца", казва Ани.

С кампанията "Стара техника за ново начало" от Амалипе не позволяват да рухнат мечти. На апелът за употребявани, но работещи мобилни устройства и компютри, които да дарят на деца и училища в нужда, откликват фирми, институции и граждани.

Снимка: btvnovinite.bg

Около 6500 устройства за нуждите на своите възпитаници са поискали над 180 училища. До момента са осигурени и раздадени 600 телефони, таблети, компютри.

Снимка: btvnovinite.bg

"Над 19 тона хранителни продукти са раздали нашите медиатори, над 150 семейства, които са били под карантина, 14-дневна карантина, те са ги следили да не излизат. Повечето роми започнаха да се записват да учат. Виждат другия съседа може. Значи и аз мога и така.", казва Валери Ангелов, експерт по общностно развитие в "Амалипе"

Номинацията "Златна ябълка 2020" е признателност към всички.