Банкомат беше взривен тази нощ в Сапарева баня. Сигналът за инцидента е подаден в 3:30 ч., а МВР е по следите на извършителите.  

Снимка: btvnovinite.bg

До момента има един задържан, издирват се още трима съпричастни към извършването на престъплението, каза пред bTV главният секретар на МВР Младен Маринов.

В акцията са включени барети, хеликоптер и дронове.

В района на с. Боснек след преследване и заградителни мероприятия е изоставен краденият джип, с който е било извършено престъплението.

Снимка: Венелина Григорова

За да избегнат челен удар с баретите, престъпниците се хвърлили с колата си в дере. Един от тях е задържан, а в момента 250 души търсят другите трима, които са успели да избягат.

По първоначални данни в изоставената кола е намерена касетата с парите.

Тримата издирвани са криминално проявени, около 35-40 годишни, имат регистрации за кражби и грабежи. Става дума за група от Перник, която се подозира за няколко взривявания на банкомати в София.

Задържаният е без криминални регистрация.

На терен са включени сили и средства на Специализирания отряд за борба с тероризма, Жандармерията и хеликоптер на „Гранична полиция”, тъй като става въпрос за пресечена местност, поясни Младен Маринов.

Няма пострадали хора при акцията, но е имало риск за служителите на реда, тъй като по думите на главния секретар на МВР извършителите са тръгнали срещу тях директно с колата, като са преодолели всички заграждения.

„Дори колегите са били в ситуация, в която е трябвало да използват и огнестрелно оръжие”, отбеляза той.

Снимка: Венелина Григорова

Все още не е уточнена сумата на откраднатите тази нощ пари, казаха още от МВР.

Междувременно в Перник текат претърсвания на адресите на бегълците.