Без изненади, ГЕРБ и СДС отново ще се явят заедно на предсрочните парламентарни избори, като коалиция ГЕРБ-СДС.

Във втория ден на регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) прие без забележки документите и необходимите подписи за участие в предсрочните избори на 2 октомври. 

За да внесат документите, тук дойдоха заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, лидерът на СДС Румен Христов, административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, представители на Изпълнителната комисия и младежката организация на ГЕРБ.

“За нас голямата цел е да върнем максимално доверието на българските граждани. Това е голямата ни задача. Ще водим спокойна и разумна кампания ще предлагаме решение за изход от всички кризи, в които е затънала България. Рано е да коментираме коалиционни валентности. Едно трябва да видим каква е волята на българските граждани, кому колко доверие е дадено, след това ще коментираме този въпрос, но за нас е от изключително значение България да прекрати, да скъса използването на политическата шарлатания”, каза Томислав Дончев. 

За да участват в предсрочния вот е нужно партиите да предоставят поне 2500 подписа на избиратели, както и да платят депозит. 

Политическите сили имат 7 дни, в които могат да подадат документи. До 27-ми август коалициите могат да направят промени в състава си, а до края на месеца ще се проведе и жребият, в който се теглят номерата, под които всяка партия ще бъде записана в бюлетините. Така, от 2-ри септември, започва предизборната кампания.