Втори ден продължава блокадата на пътя край сливенското село Крушаре от собственици на прасета, които отказват да ги заколят. 

Хората са повече, отколкото бяха през деня въпреки лошото време. На всички изходи на селото има полицейски екипи. Хората са категорични, че ще протестират и тази вечер.

Въпреки обещанието на премиера за компенсация от по 300 лв. за стопаните, умъртвили доброволно свинете си, недоволството продължава.

Районът е отцепен от полиция, а движението се пренасочва по обходни маршрути.

Блокадата започна след 18 ч. вчера, а протестиращите решиха да останат и през нощта. Не ги разколеба и обещанието на премиера за финансова компенсация, както и обещанието догодина свинефермите да дадат нови прасета на хората, които ги отглеждат в дворовете си.

Ултиматумът на протестиращите срещу мярката за доброволно умъртвяване на домашни животни остава, но имат и нови искания.

„Ние вече осъзнахме, че диалог не може да се проведе, така че оттук нататък ни остава единствено и само да искаме оставка на цялото правителство”, каза Валентина Василева, организатор на протеста.

Блокадата на пътя втори ден създава проблеми на стотици шофьори. Разстоянието между Ямбол и Сливен, което е по-малко от 30 км, се изминава за часове.

Според организаторите на протеста той остава безсрочен до постигане на исканията им.

Протестът е подкрепен и от стопани от ямболското село Тенево. Те заплашват с блокада към Лесово, ако ветеринали влязат да умълтвяват животните им.