Втори ден няма следа от двама туристи – баща и син от Стара Загора, изчезнали в Стара планина.

Спасителни екипи, доброволци и специално обучени кучета участваха днес в операцията по издирването им, която беше възстановена рано тази сутрин. Те се прибраха по домовете си, а акцията ще продължи и утре. 

42-годишният мъж и 17-годишното момче са тръгнали да изкачват връх Ботев във вторник, но връзката с тях се е загубила след обед на следващия ден.

В сряда сутринта около 11 ч. бащата и синът са забелязани в местността Параджика. Последната връзка с тях е от 16 ч. следобед същия ден. Тогава младежът се обадил на майка си. Казал, че се прибират. В четвъртък около 9 ч. жената позвънила на телефон 112, защото вече нямала връзка с тях.

„Този район е много тежък. Той лятото се минава за два часа, говоря за местността Параджика, това е открита местност, там няма заслони, няма нищо, което човек може да се подслони“, коментира кметът на Калофер Румен Стоянов. 

50 души - спасители от четири планински спасителни служби, доброволци и служители на Централен Балкан, издирват изчезналите туристи. От този петък са включени и две специално обучени кучета.

Екипите са успели да стигнат до заслон „Бункера“ над гората в местността Параджика.
Там се предполагаше, че могат да бъдат загубилите се хора. Това е последното място, от което с тях е установен контакт. В заслона обаче не е открита следа от двамата. 

В телефонен разговор с кмета снощи премиерът Бойко Борисов е заявил, че ако им нужда от помощ, ще бъде направено всичко необходимо.