На 3 декември отбелязваме Международния ден на хората с увреждания. По този повод Столичната община организира благотворително събитие под надслов „Всички заедно“. Събитието ще бъде под купола на Софийското Ларго на пл. „Независимост“.

В събитието ще участват представители на социални заведения, национално представителни организации на и за хората с увреждания, неправителствени организации и доставчици на социални услуги на територията на Столичната община. Те ще представят част от своята дейност пред софиянци и гостите на столицата.

Изложба на картини, ръчно изработени предмети и аксесоари, демонстрация на сухо плъстене, рисуване със затворени очи, арт-работилница, забавна програма и Zumba също са част от събитието. 

Специални гости ще бъдат артисти от Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“, които заедно с изпълнители с увреден слух, ще представят творчеството на глухите хора с жест и мимика. 

Софийското Ларго ще се превърне в мини град за обмяна и предаване на знания и опит за социално подпомагане на деца, младежи и възрастни, както и за споделяне на предложения и идеи за повишаване качеството на живот на хората с увреждания, информираха още от Столична община. 

Международният ден на хората с увреждания се отбелязва от 1992 г. с резолюция на Общото събрание на ООН от 14 октомври 1992 г. Целта е да се повиши информираността на международната общност за проблемите на хората с увреждания и за ползите от тяхното приобщаване в различни области на общественото развитие.