Все още няма задържани за снощната стрелба в София. Двама криминално проявени мъже бяха ранени в квартал „Стрелбище”. Стрелбата става на метри от жилищни блокове, както и до пицария и фитнес, които все още са били пълни с клиенти.  

Един от ранените влиза в заведението, за да търси помощ. Сяда на маса, на която се намира по това време Миглена Александрова от „Атака”.

„Беше уцелен в двете ръце. Човекът беше в съзнание, беше много уплашен. Нямаше много кръв, виждаха се дупки по него. Видяхме един човек със скиорска маска, който тичаше”, разказа тя.  

Другият ранен стига до близкия фитнес, а охранител му се притичва на помощ. Спомня си, че преди да чуе изстрелите, видял от мястото да се оттегля черен джип.

„Само вика: „Тия ме застреляха”. Падна и каза: „Умирам”. Докато дойде линейката, ние го превързахме. Като го вдигнахме към линейката, само помоли да си вземе кучето”, посочи охранителят, станал свидетел на инцидента.

И двамата простреляни са познати на МВР. „Лицата са криминално проявени за наркотици, кражби. Работят колегите по тази версия”, каза вътрешният министър Младен Маринов.

Основната версия е преразпределяне на територии и разчистване на сметки в наркобизнеса. Няма опасност за живота на ранените.