Денонощие след големия пожар в складови помещения в Пловдив, на място все още има екип на огнеборците. Пожарът беше загасен, но най-вероятно все още има тлеещи предмети. Все още няма данни какво е причинило пожара. 

„Нашите действия продължават, през нощта беше осигурено дежурство с противопожарна техника и служители. Обстановката вече е спокойна“, уточни говорителят на пожарната в Пловдив Анелия Влахкинова. 

По думите ѝ огънят е обхванал площ над 5200 кв.м. Запалила се е конструкция от стомана и бетон, а температурата е била изключително висока заради запалените строителни материали. 

Вчера пловдивчани бяха предупредени да затворят прозорците си заради опасните химични съединения във въздуха. От регионалната екоинспекция заявиха, че няма превишение в нормите за чистота на въздуха. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Вчера бяха направени замервания, беше разположена мобилна станция в двора на ОУ „Пенчо Славейков“, тъй като вятърът носеше пушека е тази посока. Данните от нея ще бъдат готови днес в късния следобед“, каза екоинспекторът инж. Ангелина Ангелова. 

От РЗИ-Пловдив обясниха, че вчера е имало по-високи нива на въглероден диоксид.