Все още има проблеми със снегонавявания в Североизточна България, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в Ловеч, където присъства на отбелязването на 140-годишнината от Освобождението.

По думите му проблеми има в районите на Шабла и прохода Дуранкулак, Кубрат и Тутракан.

Пътната агенция прави всичко необходимо за разчистването на критичните участъци, за да няма бедстващи хора и закъсали автомобили в преспите, специално в областите Русе, Добрич и Силистра.

Според Нанков пътищата в страната са проходими при зимни условия.

„Затваряме временно участъци, до тяхното разчистване. Затворени са някои високопланински проходи, а в определени участъци от републиканската пътна мрежа е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона, тъй като все още продължават снегонавяванията. Основно в Северна и Северозападна България имаме сериозни поледици и заледявания. Ако не се налага, хората да не пътуват. Почивни дни са все пак“, каза още Нанков.

Той допълни, че на 5 март ще е ограничено движението за автомобил над 12 тона по главните пътища, за времето от 14:00 до 20:00 ч., за да се осигури спокойното прибиране на хората по домовете им.

Използвани са материали на БТА