Облачността над страната ще е разкъсана, средна и висока. Днес е обявен жълт код за силен и поривист вятър от юг-югозапад, съобщава НИМХ.

Мъгливо, почти тихо и значително по-студено ще бъде времето в западната част на Дунавската равнина и Горнотракийската низина.

В останалата част от страната ще духа умерен, в Източна България и планинските райони - временно силен и поривист вятър от юг-югозапад, с който ще продължи да се пренася топъл въздух. Максималните температури ще са от 5-7 градуса в крайните северозападни райони с трайна мъгла до 20 градуса на много места в Югоизточна България и в отделни райони на Предбалкана, в София - около 15 градуса.

В планините ще се задържи ветровито със силен и бурен югозападен вятър. Очаква се ураганен вятър. Облачността ще е променлива, средна и висока. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево и ветровито време. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, с по-висока скорост по южното крайбрежие.

Ще бъде топло за началото на декември с максимални температури между 18 и 21 градуса, по-ниски в района на нос Калиакра. Температурата на морската вода е около 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.