В събота – 24 февруари, ще е необичайно топло за сезона – температурите ще достигнат 22°.

Преди обяд над Западна България ще е предимно слънчево, но облачността от запад ще се увеличава и след обяд вече ще е значителна.  В Източна България преди обяд в низините ще има ниска облачност, на отделни места и видимостта ще бъде намалена, а в следобедните часове ще бъде предимно слънчево.

Вятърът ще е умерен от юг-югозапад, с него дневните температури  ще се повишат още и максималните ще са между 17° и 22°, в София – около 17°.

Над планините облачността от запад ще се увеличава, но ще се задържи почти без валежи. В източните райони ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 10°, на 2000 м – около 3°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 15° и 19°, по-ниски ще са на север от Варна. Температурата на морската вода е 7°-8°.

В неделя ще е облачно, но само на отделни места в западните райони е възможно да превали слаб дъжд. Ще остане топло за периода, с преобладаващи минимални температури между 5° и 10° и максимални – от 13° до 20°.