В първата неделя на месец юни облачността на много места е значителна. До полунощ остава и Жълтият код за значителни валежи с гръмотевици.

Той важи в 5 области от Северозападна и Западна България. Там очакваме количеството на валежите да е между 20 и 35 литра на квадратен метър. Има и риск от градушки.

Почти без валежи ще е днес в Източна България. Вятърът е предимно слаб до умерен. Максималните температури в страната ще са между 22 и 27 градуса. В София - около 22, 26 градуса в Пловдив и 25 във Варна.

Днес облачността по нашето Черноморие е предимно значителна. Там вятърът е слаб до умерен. Максималните температури - между 22 и 25 градуса. Морската вода вече е между 20 и 22 градуса.

Над планините продължава да се развива купесто-дъждовна облачност. На много места, особено в масивите от Западна България, ще има интензивни краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вятърът в планините е умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14 градуса, а на 2000 метра - около 9.

През първите дни от новата седмица времето ще е предимно слънчево. Следобед над планинските райони в Западна България пак очакваме краткотрайни дъждове с гръмотевици, на повече места в понеделник. Максималните температури ще са предимно между 23 и 28 градуса.

В сряда и четвъртък изгледите са за слънчево време. Но в следобедните часове пак се задава увеличение на облачността. Тогава преваляванията ще са на по-малко места в страната.

Към петък - предимно слънчево време над Централна и Източна България.

В Западна вероятността за валежи и гръмотевични бури отново се повишава.