Около нула градуса е тази сутрин, на прага на пролетта, слаб сняг превалява основно в Южна България.

До обяд все още на места, главно в Централна България ще превалява сняг, в Източна все още ще е без валежи. От запад облачността ще започне да се разкъсва.

В следобедните часове в източните райони ще завали дъжд. Там ще се появи умерен северен вятър. Максималните температури ще са предимно между 3° и 8°.

Снимка: bTV

В планините ще бъде облачно, до обяд все още с валежи от сняг, но през деня от запад на изток валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен и временно силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 9°.

В събота над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време. Над Източна България сутринта на места все още слабо ще превалява, но в процес на спиране, а след обяд и облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 8° и 13°. В неделя облачността отново ще се увеличава, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, в Източна България от юг-югозапад. Максималните температури ще са с още 2°-3° по-високи.

Снимка: bTV

В понеделник ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд, който с понижението на температурите в Предбалкана и по високите полета ще премине в сняг. Ще се усили вятърът от изток-североизток и с него ще проникне малко по-студен въздух.

Във вторник облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще се ориентира от югоизток и температурите отново ще се повишат. В сряда отново ще се заоблачи и до вечерта в западните и южните райони ще завали дъжд. Ще духа до умерен южен вятър.

Обработени са улиците

От Столичната община съобщи, че е направена обработка срещу заледяване на улици, стръмни участъци и мостове.

През нощта след валежите от сняг в София са направени обработки със смеси срещу заледяване на улици и булеварди, по които се движи обществения транспорт и опасни, стръмни участъци и мостове.

Общо 98 снегопочистващи машини са работили в районите Панчарево, Витоша, Люлин, Красно село, Младост, Овча купел, Надежда, Банкя, Подуяне. Обработени са Южната дъга на околовръстен път и бул.”Цариградско шосе”, моста на бул.”Брюксел” и др.

Общественият транспорт се движи нормално по всичките си маршрути.