Постепенно подобрение на времето се очаква в събота. Кодовете от вчерашния ден са отменени. Преди обяд все още на много места в Северна България ще превалява сняг, а в Югоизточна – предимно дъжд. Валежите обаче,   ще са в процес на отслабване.

Ще се задържи предимно облачно, със значителни разкъсвания на облачността над Югозападна България.

Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, в Източна България - умерен, а по крайбрежието на морето все още силен от север.

Максималните температури ще бъдат в широки граници: в по-голямата част от страната между минус 2° и 3°, в югоизточните райони до 5°-6°, а в югозападните, където ще има повече слънчеви часове - до 8°-11°. В София: 1-2°.

По Черноморието през по-голямата част на деня ще духа умерен и силен север-североизточен вятър, едва към края на деня ще отслабне. Ще бъде облачно с валежи от дъжд, които по северното крайбрежие ще преминат в сняг. Максимални температури от около 0° по северното, до към 3-4° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 6-7°.

В планините вятърът ще е от запад-северозапад, по билата – умерен до силен. До обяд все още главно в Старопланинската област ще превалява сняг, но по-късно ще спре. По значителни разкъсвания и временни намаления на облачността ще има над Рило-Родопската област. Ще застудее максималната температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра – около минус 7°.