Приятно време ни очаква през почивните дни. Ще има повече облаци, но синоптиците не обещават съществени валежи. Ако изобщо превали, то ще е слабо и основно в западната половина от страната.

Снимка: bTV

Макар и облачно – остава топло, а като за ноември – доста топло. Вчера бяха измерени над 20- 23 градуса в Разград, 22 в Сандански и около 20 градуса в почти цялата страна, като за ноември направо жега. Днес, дори и след слабо понижение, съботните температури остават изключително приятни – от 14 до 19 градуса.

Снимка: bTV

А се очертава и една очарователна неделя. Преваляванията ще оредеят, вече ще са само в южните райони, и още по-слаби. В равнини и низини отново може и да се замъгли, но следобедът ще е топъл, тих и приятен – с температури около 15 градуса.

Топло време ще е времето и в почивните планини. И те са облачни, по високото с мъгли, и с превалявания – само по най-високите части от слаб сняг.

Снимка: bTV

Повече дъжд се очаква в планините от южна България, но може би най-смущаващата част от планинската прогноза, за уикенда, е вятърът. Ще е южен и топъл, но доста силен. В крайна сметка времето е каквото си го направим. Усмихнат уикенд!