Съботата (28 септември) ще бъде слънчева. В сутрешните часове на места – главно в Източна България, ще има ниска облачност и мъгли, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Минималните температури ще са предимно между 11° и 16°, а максималните – между 29° и 34°.

Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от югоизток. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня още ще се понижи.

По Черноморието също ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще има мъгла и ниска облачност.

Ще духа до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 25°. Температурата на морската вода е 22°-23°, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините също ще има много слънчеви часове. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, а на 2000 метра – около 18°.

 

В неделя в Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

Облачността от запад на изток бързо ще се увеличава и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Очакват се локални значителни количества.

Температурите ще се понижават и към 15 часа на 29 септември ще са в широк интервал – от 16-18° в западните райони до 28-30° в Горнотракийската низина.

Привечер валежите ще обхванат и източните райони. Там вятърът временно ще бъде от север-североизток. През нощта срещу понеделник интензивни ще са валежите в Централна Северна и в Североизточна България, но от запад ще започнат да спират.