Депутатите на Веселин Марешки от „Воля” бойкотираха извънредното заседание на парламента днес, на което се обсъжда вота на недоверие към кабинета.

„Вместо да стоят в залата и да слушат изтърканите пререкания между управляващите и социалистическата партия, народните представители от „Воля” решиха да използват деня, за да направят нещо добро за хората. Лидерът на партията и зам.-председател на НС Веселин Марешки с част от депутатите е във Варна, където продължават кампанията по запълване на дупките”, съобщиха от партията.

Вторият вот на недоверие към кабинета „Борисов 3” беше внесен миналата седмица от БСП и е на тема „Сигурност”. Дебатите по него са днес, а в петък – 29 юни, той ще бъде гласуван. Засега освен социалистите подкрепа са заявили само от ДПС.

В началото на дебатите лидерът на БСП Корнелия Нинова не пропусна да използва най-новата информация за избягал арестант в Пловдив.

„Правителството на Борисов не може да гарантира сигурност в домовете на хората от кражби, по улицата – от убийства и избягали затворници, на митниците – от контрабандисти, на границите – от  мигранти, а в правителството – министрите се обвиняват взаимно в извършване на престъпления”, обяви Нинова от парламентарната трибуна.

Дебатите приключиха за час и половина. От БСП представиха мотивите за искания вот, а изказвания по темата направиха от ДПС, Обединените патриоти и уважилите заседанието депутати от „Воля”.