Политиката е изкуството на възможното, другото е кръжочна дейност. Това обяви в предаването „Лице в лице” Волен Сидеров, лидер на „Атака” и съпредседател на Обединените патриоти.

По думите му преговорите с ГЕРБ за съставяне на правителство вървят много добре. Заровили са томахавките и с лидера на НФСБ Валери Симеонов, и с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, с който си размениха доста остри реплика през последните години.

„Минали сме през различни фази действително и това ни е направило по-мъдри. Това е положението, това е реалността”, обяви Сидеров.

Относно включването в преговорите за правителство и на партията на Веселин Марешки „Воля” той обясни, че това ГЕРБ трябва да го реши.

По думите на лидера на „Атака” партията му продължава да е срещу членството в НАТО и ЕС, но при този брой депутати силите им не стигат да се борят за тези идеи (Обединените патриоти имат общо 27 депутати).

От думите му стана ясно, че заради малкия брой депутати Патриотите няма да си позволяват да притискат Бойко Борисов и да настояват за разни неща на всяка цена.

По време на предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС догодина ще покажем на лидерите от ЕС, че българските националисти не са някакви диваци, а има разумни политици патриоти.

Вижте целия разговор във видеото: