Две компании - 19-годишни младежи от Димитровград и село Мандра -  тръгват  за дискотека и не стигат. Първата кола, в която пътуват трима младежи и една девойка, катастрофира на пътя между Хасково и Димитровград.

Снимка: bTV

Колата с другите младежи пък се удря в стадо биволи на пътя Кърджали –Хасково. Двата инцидента завършват с двама убити и трима ранени.

Малко преди полунощ кола, управлявана от 19-годишен младеж от Димитровград, при опит да изпревари камион го удря отзад, и изхвърча от платното. На място загиват шофьорът и момиче. Двамата младежи на задната седалка са невредими. Според полицията причините са висока скорост и неспазване на дистанция.

Снимка: bTV

Четири часа по-късно между Кърджали и Хасково, друга кола с четирима младежи, тръгнали от село Мандра, се удря в стадо биволи. В болница са шофьорът и двама от спътниците му.

„Състоянието на единия е по-тежко, той е в кома, а другите двама са с повърхностни наранявания”, обясни д-р Никола Ганашев - МБАЛ Хасково.

Андрей е леко ранен. Пътувал  на предната седалка. Отрича шофьорът да е пил.

Днес стопанинът на биволите дойде на пътя, за да си ги прибере. Фермата му е на 3 километра.

„На електропастир са животните, животно ли е минало,  човек ли е минал, скъсан е електропастирът и ги няма. Аз ги търся от 3 часа”, разказва собственикът на животните.

Снимка: bTV

Според сестрата на фермера не животните са виновни за катастрофата

„Явно детето е карало бързо, това са пет големи животни, не е куче, биволът е огромно животно”, обясни Белла.

Андрей твърди, че шофьорът не е карал бързо:

„Не,  нормална скорост за тоя път, обаче няма как да реагираш, когато има такова голямо животно на пътя, и то не едно”, обясни още той.

Снимка: bTV

Пътят, на който е станала катастрофата, е ремонтиран и мантинелите са нови. Но на места  ги няма. Пътната полиция проверява от миналата седмица предпазните огради в цялата страна.

„Предприети са мерки за незабавно отстраняване и подобряване на безопасността, предотвратяването на излизането на животни на пътя”, каза гл. инсп. Калоян Драганов - "Пътна полиция", ГДНП.

Разследването на двете катастрофи е поето от прокуратурата в Хасково.