Военното разузнаване не е предало част от архива си на Комисията по досиетата. Това стан ясно от думите на председателя на органа, разкриващ принадлежността към репресивния апарат на комунистическата партия.

„Повече от 33 хиляди архивни единици все още не са ни предадени от служба "Военна информация", оплака се пред БНР Евтим Костадинов.

Миналата година имаше среща при президента. Трябваше да се изпълни взетото съвместно решение до края на годината да се предадат всички архивни единици. Точно в края на месец декември служба "Военна информация" предостави архивни документи, но те не бяха в пълна цялост, посочи Костадинов.

Той отрече информацията, че критикува шефа на разузнаването Веселин Иванов, защото не иска да предаде архивните досиета на чуждите граждани, сътрудничили на службите преди 1989-а година.

"Ние изискваме, както е по закон, да се предадат архивните документи, които са съставени от 1944 до 1989 година от Държавна сигурност и Разузнавателното управление на Българската народна армия, каза Костадинов.

Думите на Костадинов идват на фона на засилващите се твърдения, че военният министър Велизар Шаламанов е решил да смени назначения по времето на ГЕРБ шеф на военното разузнаване Веселин Иванов.