Министерството на отбраната опроверга информациите в медиите за създаване на черноморска флотилия. Военното министерство е категорично, че се изпълнява решението, взето от НАТО на срещата на върха във Варшава.

Става дума за създаването на многонационална бригада в Румъния. В тази бригада България по време на учения ще праща до 400 военнослужещи. А наша фрегата ще участва в антитерористично учение в Егейско море.

Днес правителството удължи с месец и срока, в който изтребители на италианските военовъздушни сили ще изпълняват охрана на въздушното пространство с нашите изтребители МиГ-29.

„Не се предвижда, няма планове за създаване на постоянно присъствие на военоморски сили на НАТО в Черно море”, коментира зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов. 

„Няма никаква промяна от това, което е прието във Варшава през 2016 г. за създаване на многонационална бригада в Румъния. И там е планирано докога тази бригада трябва да бъде създадена, с какви сили и средства ще участват другите членки на Алианса. Няма нищо ново и нищо друго не е коментирано”, категоричен беше началник на отбраната Андрей Боцев.