По разпореждане на премиера Бойко Борисов 50 души от формированието на отбраната в Хасково се включват в гасенето на пожара в община Маджарово.

Огънят вече обхваща площ от 8000 декара, в това число 2663 декара гора. Това съобщи областният управител на Хасково Станислав Дечев, който е на място в с. Бориславци.

Работата ще продължи през цялата нощ и утре, съобщи Николай Вълчев, директор на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково, цитиран от Агенция „Фокус”. По думите му няма опасност за населението.

Пламъците са обхванали територии в землищата на селата Малки Воден, Бориславци и Малко Брягово. Бедственото положение на територията на община Маджарово е в сила. То бе обявено от кмета Милко Армутлиев днес след обяд.

Хеликоптер гаси гората, до която не може да се стигне с противопожарна техника. Вече е получен положителен отговор от Министерството на отбраната за включване на военни в овладяването на пожара.

На мястото на пожара е сформиран кризисен щаб, където работят гл. комисар Николай Николов- директор на ГД ПБЗН, областният управител Станислав Дечев, зaместникът му Валентин Ангелов, директорът на ОДМВР Ангел Цанков, директорът на противопожарната областна служба Николай Вълчев, кмета на Маджарово Милко Армутлиев и други.

В гасеното на пожара участват екипи на всички противопожарни служби от Област Хасково, на всички горски стопанства на територията на региона, местни хора, доброволци.