В почти цялата страна са обявени предупреждения от първа степен, заради опасност от поледици. Изключение правят крайните южни райони.

Преваляванията от сняг в Западна и Северна България, които започнаха още вчера вечерта, ще преминат в дъжд. В останалата част от страната също ще превали слаб дъжд. В Източна България и по долината на Струма ще духа до умерен южен вятър, а в Дунавската равнина слаб вятър от изток-североизток. Максимални температури в Северна България и на места в Горнотракийската низина между минус 3 и плюс 2 градуса, в останалата част от страната между 3 и 8 градуса,  в София- около 5.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под 1500 метра- от дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3-4 градуса, на 2000 метра – около нулата.

През празничните почивни дни времето ще е променливо, по-често облачно. На места ще има и превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд, но в нощните часове и рано сутрин на места в Северна и Западна България ще вали и сняг. Остават условията за поледици и заледявания. В понеделник вероятността за валежи е по-малка. Затоплянето ще продължи. Във вторник отново ще превалява, предимно слаб дъжд. В Източна България вятърът от югозапад ще се усили. В сряда облачността ще е променлива, почти без валежи.