Конгресът на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ преизбра Красимир Каракачанов за председател на партията с 516 гласа, съобщават от пресслужбата на ВМРО.

ВМРО и „Атака” се надяват да постигнат съгласие за  обща листа на Обединени патриоти на изборите през май. Гост на форума беше лидерът на Атака Волен Сидеров. Той декларира, че няма да се кандидатира за водач на листа за евроизборите. Въпреки че беше поканен, третият в коалицията – Валери Симеонов - не дойде.

 „Успехите са общи, постигнахме ги заедно. Аз съм на този пост благодарение на Вас. Не защото съм най-великия или най-красивия, а защото всички в ръководството успяхме да обединим и мотивираме нашите членове, че има смисъл да се бориш. Когато всички ние си повярвахме, започнаха да ни вярват и други и постигнахме успехи. И изборите го показват. Един човек е велик, според това какво се каже за него след като приключи политическата му кариера. Без труд и усилия, без жертва на лично време, всички знаем, че няма как да се постигне успех” , каза Красимир Каракачанов.

Делегатите на конгреса на ВМРО преизбраха досегашните членове на националното ръководство. Заместник-председатели: Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Милен Михов, Атанас Стоянов, организационен секретар Юлиан Ангелов, членове – Александър Сиди, Антон Андонов, Борис Вангелов, Васил Христов, Георги Дракалиев, Красимир Богданов, Султанка Петрова.

Конгресът разшири състава на Националния изпълнителен комитет с трима души. Новите попълнения са депутатите Йордан Йорданов, д-р Калин Поповски и столичния общински съветник Карлос Контрера.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!