Вагон от бързия влак Бургас - София дерайлира при навлизане в столичната Централна гара. 

Пострадали при инцидента няма, но възникнаха сериозни затруднения за пътуващите. 150 човека посрещнаха днешния празничен ден в дерайлиралия влак. Хората се паникьосаха, но всички до един са добре и невредими. Голяма част от тях обаче са ядосани, защото плановете има за празниците са провалени.

Малко преди 6 ч. сутринта влакът Бургас София навлиза в Централна гара. Третият вагон излиза от релсите и събаря електрически стълб, прекъсвайки захранването на цялата гара. Във влака има 150 души, всички са невредими, но уплашени.

Инцидентът се разследва, но заключение още няма. Не е ясно и кога ще бъдат преодолени всички щети.

„Няма пострадали пътници, няма пострадал персонал, единствено само третият вагон, който е дерайлирал от железния път“, каза Бойчо Скробански от Националния борд за разследване на произшествия.

От НКЖИ обявиха официално, че се води разследване за установяване на причините за инцидента.

Част от пътниците са били за София, но други са искали да продължат пътуването си. За тях е бил осигурен автобус. Заради инцидента влаковете в цялата страна, тръгващи от София, се движеха с огромни закъснения, някои - по 200 минути.

В 19:36 ч. е подадено напрежение в контактната мрежа на Централна гара-София и е възстановено движението на влаковете, съобщиха от пресцентъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Последните месеци влаковите катастрофи зачестиха. На 23 юли товарен влак дерайлира в Искърското дефиле. Пострадали нямаше, товарната композиция, натоварена със скрап, аварира в района на село Зверино. 

На 3 ноември влакът София-Варна се запали край Каспичан. Леко пострадал е единият от машинистите. Няма пострадали пътници. Изгорели са три вагона.

На 30 ноември дерайлира локомотивът на пътническия влак София - Бургас след удар в скала на релсите. Инцидентът стана между гарите Клисура и Христо Даново.