„В 18:28 часа кацна самолетът, на чийто борд беше Илиян Тодоров. Това е завръщане, което чакахме отдавна. Той пътува от Ташкент през Мюнхен, за да стигне до нас. За хората може би е интересна самата процедура, защото този случай не е нещо, което се случва всеки ден.“

Това коментира в ефира на bTV криминалният репортер Владислава Тричкова за двойния убиец от „Соло“, който ще влезе в затвор у нас, за да излежи доживотната си присъда 15 години след престъплението.

bTV показа ексклузивни кадри от качването му в самолета. Екипът ни се опита да разговаря с него. Въпросите му обаче останаха без отговор.

„Той беше първият пътник, когото качиха на самолета с конвой от трима души от Министерството на правосъдието. След това беше и първият човек, когото свалиха от борда“, посочи тя.

„Хората, които бяха около нас, бяха прочели, че днес Илиян Тодоров се връща в България. Дори 15 години по-късно, всички говорят за това“, коментира Тричкова.

„Още на летището той беше посрещнат от полиция. Сега има няколко процедури, свързани с отпечатъци и документи. След това ще бъде откаран директно в затвора, където трябва да излежи доживотната си присъда", допълни още репортерът на bTV.

По думите ѝ този случай далеч не приключва с днешното завръщане. Има много нови въпроси. Илиян Тодоров е задържан в Узбекистан точно преди една година, когато прави опит да лети до Истанбул. Има много въпроси, които остават без отговор. Как и кога той е напуснал България? Прибирал ли се е някога у нас? През всичките тези години само в Узбекистан ли е живял?

Наблюдаващият прокурор по делото за двойното убийство в Соло, написала обвинителния акт срещу Илиян Тодоров, застана пред камерата на bTV.

Любка Кръстева е наблюдаващ прокурор по делото за двойното убийство в „Соло“. Поема случая след досъдебното производство и внасянето на обвинителния акт в съда. Какво разказа тя - вижте ТУК: