Срещаме се с бившия председател на Народното събрание Ива Митева от „Има такъв народ“. Предаваме послание от дъщеря й, която учи философия в Брюксел.

„Ти си много честен човек, противиш се на всичко, което е нечестно и наистина ти се възхищавам“, казва Мила на майка си, която не може да скрие сълзите си.

Снимка: bTV

„Липсва ми страшно много, сигурно като на всяка майка, на която детето й е далече. Много неща съм пропуснала с моята дъщеря заради работата ми. Аз не си спомням лято или ваканция, в която да не нося някакви закони и задачи и да не пиша нещо…", разказва Има Митеа.

Дъщеря, син и общо четирима внуци има кандидатът от "Демократична България", д-р Александър Симидчиев. Дъщеря му Лили Христова е категорична – баща ѝ се грижи прекрасно за двете ѝ дъщери.

Снимка: bTV

„Реализира се точно това, което винаги съм искал за децата си, а именно да им дам възможността те да избират какво да правят“, казва той.

Дъщерята и синът на кандидата за президент Лозан Панов живеят в чужбина. А вицето до него Мария Касимова-Моасе има две дъщери, две кучета и съпруг, който усвоява българския език.

Снимка: bTV

„Разбира моите емоции и много добре се поставя в обувките на хората и това й помага да ми дава правилните съвети“, казва дъщеря ѝ Рада.

Снимка: bTV

Мая Манолова от „Изправи се, БГ! Ние идваме“ си е дала дума всяка свободна минута да прекарва с внучето си Макси: „Честно казано, трудно се получава. Бях си обещала, че ще бъда най-добрата баба, понеже не знам дали бях най-добрата майка“.

Дъщеря ѝ Ралица разказва колко строга и взискателна е била Манолова като родител: „Сега към Макси е съвсем друга. Точно баба - той може да прави всичко, на него всичко му е позволено!“.

Снимка: bTV

Лидерите на „Продължаваме промяната“ Асен Василев и Кирил Петков избягват медии в личното си пространство. Затова във Варна ви срещаме с Даниел Лорер и неговия син Давид. Семейството има традиция в неделя, Давид ни я обяснява: „Пишем си първо домашните и после бам – с колелата до Морската градина“.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов  често показва в социалните мрежи моменти с внуците Бойко младши, Иван и майка им Венета.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова вече 30 години е заедно със съпруга си Димитър Нинов, а синът им Рафаел работи във финансовата сфера в Ню Йорк.

От първата си съпруга държавният глава Румен Радев има момиче и момче, а от сегашната - доведен син.
Двете дъщери на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ се занимават с изкуство, синът на Анастас Герджиков се е посветил на науката, а кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева е омъжена с три деца.