Вятърът във Варна събори дървета, а пристанището беше затворено.   

Поривите на бурята отслабват, но времето остава опасно. В общината са получени общо 4 сигнала за паднали дървета. За щастие няма пострадали хора. При един от случаите дърво е паднало върху паркиран автомобил и му е нанесло щети. 

Рано тази сутрин паднало дърво затрудни временно движението по улица "Георги Бенковски". Друго пък се стовари върху автомобил в района на Фестивалния комплекс.

"Имаме сигнали са опасно клатещи се билбордове. Предупредени са собствениците им да предприемат мерки за укрепването. Имаме сигнали за нарушени огради на строителни обекти", посочи  Купен Пашов от защита на населението към варненската община.

Заради изключително силния вятър беше забранено на всякакъв вид кораби да влизат и да излизат от пристанище Варна. Крановете на пристанището бяха спрени, а обработката на корабите преустановена.

"Силата на вятъра е толкова голяма, че влекачите не успяват да издърпат или да избутат корабите, и разбира се, има голяма вероятност от сблъсък на кораби или удар на кораба в кея", коментира Александър Герасимов, ръководител на отдел "Оперативна" към пристанище Варна-Изток.

От общината препоръчаха на хората да се погрижат за сигурността на домовете си. "Препоръчваме на гражданите да закрепят по терасите и балконите си това, което може да бъде съборено от вятъра", заявиха от общината.

Вятърът не наруши графика на летището и всички полети се изпълняват по план. Прогнозите сочат, че стихията постепенно ще отслабва, но институциите призовават хората да бъдат внимателни, когато излизат на открито.