Училищен проект прерасна в благороден жест, който подари усмивка на десетки хора. Разказът започва със зрителско писмо до рубриката „Вярваме в доброто”.

Снимка: btvnovinite.bg


През ноември, до рубриката дойде писмо, което гласеше:

Здравейте! Аз съм секретар на читалище Васил Левски 1928". През ноември отбелязахме 90 години от създаването на читалището и в навечерието на юбилейния ни концерт най-неочаквано за нас се появиха група ученици, които ни накараха да повярваме в доброто.

Снимка: btvnovinite.bg

Янита Георгиева пише за Диана, Гергана, Станимира и Александър – зрелостници в столичното 23-то училище. А идеята им хрумва в час по „Свят и личност”.

„Трябваше да измислим някакъв важен социален проект и разбрах за читалището, че подготвя 90-годишен юбилей, това ме накара да дойда тук и да видя талантите на живо, накараха ме да настръхна и исках да помогна.”, сподели Диана Росарио Фернандес.

Снимка: btvnovinite.bg


Читалището е любимо място за култура на жителите в квартал „Сухата река”. Има музикална школа, а библиотеката му се обновява постоянно. Народно читалище „Васил Левски” има 250 читатели и книжен фонд от близо 50 хиляди тома.

Цели два месеца младежите съчетавали уроците с подготовката на концерта. Искали да намерят и спонсори, които да помогнат финансово за събитието.

Снимка: btvnovinite.bg

„Откакто получихме няколко пъти откази решихме, че всъщност не можем да се появим пред тези хора и да кажем не сме успели”, спомни си Диана.

В деня на концерта секретарят получава картичка и плик – с техните собствени спестявания. На концерта имало повече от 300 гости. Младежите казват, че усмивките по лицата им били най - голямата им награда.