Чифт нови обувки могат да променят нечий живот. Това доказаха ученици от столично училище. В ОУ „Васил Левски” учат общо 174 момичета и момчета от пет села – над 70% живеят в нищета. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Много невероятно звучи на хората, когато им кажа, че причина детето да не идва на училище е това, че то няма обувки. Нашите ученици посещават училището със желание. Макар че са толкова бедни, толкова зле обути, облечени, понякога идват с домашни чехли, с джапанки на училище, но идват”, сподели директорът на училището Петя Цанова.

Снимка: btvnovinite.bg

През декември в училището пристига дарение от 174 чифта нови зимни обувки. По един за всяко дете. Днес раздават последните.

Снимка: btvnovinite.bg


Дарението е от софийско частно училище. По Коледа изпращат общо 610 чифта чисто нови обувки за ученици от петте населени места. Защото вярват, че образованието е път към по-добър живот.

Снимка: btvnovinite.bg


„Опитвам се чрез обучение на нашите ученици, да ги възпитаваме, че те трябва да помагат на тези, които имат нужда. В един по-глобален план е да се покаже на децата в нужда, че има и други, които мислят за тях. Искат да са до тях и да се образоват”, каза Николай Георгиев, директор на училището-дарител.

Снимка: btvnovinite.bg


За 4 години от частното училище са дарили над 1000 чифта обувки на деца в нужда.