Шампионка по плуване с мил жест към болно момиченце. Ани е с детска церебрална парализа. През юни ще навърши 4 г., но за разлика от връстниците си не може нито да ходи, нито да говори.

„Тя е много чувствително дете, много е усмихната, от мъничка е такава, винаги е с усмивка. Ходи с удоволствие на рехабилитация, на логопед“, каза майката на Ани Нина Паздеркова.

Освен че се учат да живеят с диагнозата на Ани, родителите търсят начин да подобрят състоянието й. Надежда в началото на годината откриват в терапия в китайска клиника.

„Надяваме се при нас да има ефект, защото сме виждали при други деца да има ефект“, каза бащата на Ани Панайот Паздерков.

Терапията в Китай струва непосилните за семейството 35 хиляди лева. В този момент ръка им подава участничката на олимпийски игри и многократна национална рекордьорка по плуване Нина Рангелова.

В края на февруари тя организира онлайн търг и продава благотворително банските си, за да събере парите.

„Освен, че е голям състезател видяхме, че е и много голям човек“, сподели Панайот.

„Наистина е трогващ жест, голям жест, да“, каза Нина.

8 часа – толкова е часовата разлика между София и град Далас в американския щат Тексас. Там от 10 години живее и работи Нина Рангелова. Ще се свържем с нея по Скайп.

„Идеята дойде доста спонтанно, прочетох статия, че един от нашите треньори има нужда от средства за лечението на 3-годишната си дъщеричка, която е болна от церебрална парализа. Няколко дни или седмица преди това, попаднах на състезателните си бански, които седяха в кашон в гардероба и още тогава се замислих как те могат да бъдат употребени, а да не седят някак в кашона ненужни на никому. И така непосредствено едно след друго се случиха нещата“, разказа Нина Рангелова.

Така, с помощта на благотворителния търг само за седмица, сумата от 35 хиляди лева за терапията на малката Ани е събрана.