Не е важно къде живееш и от какво семейство си, а какво сърце имаш. Доброто, което кара Мария Чавдарова да се усмихва сега, я накарало да ни напише писмо преди седмица: “Здравейте от Попово. Двама ученици от Дома за деца по своя инициатива почистиха кварталната чешма и алеята към нея. Имаше и боклуци навсякъде. Окосиха тревата, почистиха и боядисаха, за да заличат грозните графити. Всички живеещи тук им благодарят”.

Двете момчета, за които Мария говори, са Емил и Веско. На по 17. Лишени са от родителска грижа и живеят в Центъра за обществена подкрепа в града. Искат да бъде уютно както за тях, така и за всички останали хора.

Снимка: bTV

Запретнали ръкави и за няколко дни кварталната градинка „светнала” от чистота.  „Хубаво ми е, защото знам, че аз съм го направил, разбираш ли и това е нещо голямо, постигнал съм нещо, разбираш ли и съм ги направил щастливи хората!”, казва Веско.

Снимка: bTV

Мария вече с удоволствие се разхожда тук с дъщеря си. Горд с постъпката е и директорът на центъра, в който живеят момчетата.

Веско и Емил обещават да продължават да се грижат за кварталната градинка. Молят другите единствено да пазят вече направеното.