Младо семейство дари 150 килограма ябълки за мечките в парка в Белица.

Люба и Николай сключили брак на 6-и септември. Искали да превърнат в подарък за още някого емоцията от най - щастливия си ден.

Снимка: btvnovinite.bg

„Цялостната ни идея беше, че сватбите са хубаво нещо и те са свързани с доста разходи от страна на булката и младоженеца -  защо просто да не измислим нещо, което да е като добър акт на фона на тези всички разходи”, казва Николай Пенчев.

И така се родила идеята - вместо цветя, ябълки.

Снимка: btvnovinite.bg

„Един  хубав букет в днешно време струва 50-60 лева. а пък един килограм ябълки е на много по - малка стойност. За сметка на това радостта която успехме да дарим на парка и на мечките е много по - голяма, отколкото за нас един букет”, казва и Люба.

Събраното в сватбения ден натоварили на няколко коли и заедно със свои приятели, закарали в парка. Там живеят 21 мечки, а ябълките са любима храна от вегетарианското им меню.

Снимка: btvnovinite.bg

Димитър Иванов, управител на парка, благодари за дарението и уточнява, че 150 кг обикновено стигат за  3 дни за всичките мечки.

Жестът на младоженците трогва работещите в парка в Белица.

Снимка: btvnovinite.bg

„Това е първият по- интересен някак си, мил, топъл жест. Наистина до сега ябълки да се даряват на сватба, аз лично не съм чувала, а пък и в парка за пръв път се случва да ни носят ябълки от сватбено тържество, споделя Величка Тричкова” – служител в парка.

Семейство Пенчеви се надяват примерът им да бъде последван и от други хора с добри сърца.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!