Млада жена от Ботевград организира кампании за събиране на пластмасови капачки и стотинки в подкрепа на благородни каузи.

На пръв поглед - обикновен фризьорски салон. Докато едни се грижат за красотата си, други, които чакат своя ред, помагат.

Снимка: btvnovinite.bg

Салонът е на 35-годишната Лили. Освен фризьор, тя е и двигател на кампании за събиране на капачки и стотинки.

Лили Димитрова обяснява, че първоначално започнали със 160 лева. „След това спомням си събрахме 380 лева, което за мен беше „уау”, а на фона на 4300 лева, които събрахме в кампанията, която се проведе до декември месец, беше съвсем „уау, уау”, защото всички хора много присърце взеха нещата”, казва още Лили.

Снимка: btvnovinite.bg

Така салонът започва да прилича повече на склад за капачки. Екипът ни също се включи и подкрепи кампанията за събиране на капачки - с малко, но от сърце.

„Всеки може да допринесе с нещо малко, но за нас и за цялата кауза това да бъде страшно много”, категорична е Лили Димитрова.

Снимка: btvnovinite.bg

Постигнатото досега - помощ за лечението на болно дете, нови чаршафи, завивки и апаратура за детското отделение на местната болница.

„Аспирационна помпа, апарати за инхалации - инхалатори и стойки от които имахме страхотна нужда, щото другите бяха употребени много и не ставаха, недостиг имаше”, изброява придобивките д-р Стойна Петрова.

Снимка: btvnovinite.bg

Благодарение на кампаниите на Лили и с помощта на общината, е направена и нова детска площадка. Новото начинание се казва "Жълти стотинки за здрав дух в здраво тяло". Събират се пари за изграждането на първия фитнес на открито в Ботевград.