Десетки зрители на bTV Новините от България и чужбина протегнаха ръка на млад мъж, пострадал при трудова злополука.  

За Иво, който е прикован на легло след падане от скеле, и за рехабилитаторката Калина, която иска да сбъдне мечтата му да ходи отново, ви разказахме на 31 декември. 

Благодарение на усилията ѝ само за два месеца Иво частично е раздвижил ръцете си. Нужен е апарат, който струва 150 лева, за да продължи рехабилитацията. Иво не разполага с тези пари. 

Секунди след излъчването на репортажа на редакционния имейл буквално заваляха писма от хора, които искаха да помогнат.  

Снимка: btvnovinite.bg

С желание да усмихнат Иво ни потърсиха и от 90-а детска градина в столицата.  Помежду си от персонала събрали пари, а децата нарисували рисунки.

„Богатството на един човек не е това той да бъде богат финансово, богатството е това да дадеш от себе си – да дадеш вяра, да дадеш надежда”, категорична е Катя Йорданова, директор на детската градина.

Рисунките на децата занесохме на Иво заедно с Калина. Тя продължава да работи с него всеки ден.

Снимка: btvnovinite.bg

„Разкошно просто, нямам думи, рисунките са прекрасни”, трогна се Иво. Той признава, че не е очаквал да получи помощ от толкова много непознати хора.  „Това дори ми върна много от надеждата, много от желанието за борба, защото си бях казал: Край, всичко беше дотук, оттук натам каквото излезе, и изведнъж нещата се промениха коренно”, признава той. 

Брат му вече има работа, купен е и апаратът за рехабилитация. 

Иво и Калина вече имат своята малка победа – освен че движи ръцете си повече, той може и да сяда.