Когато имаш сърце - то е за всички, и дори болестта не може да го сломи.

Човек, който дарява светлина, никога не остава на тъмно, казва Анастасия Арикова, пациент с онкохематологично заболяване.

От три години Анастасия се бори с левкемията. Битка, в която неотлъчно участват съпругът й Сокол и 4-годишният им син Пресиян.

По думите на Анастасия, болестта й е откраднала прекалено много. „Увереността в утрешния ден, взела ми е прекрасната работа..Взела ми е моментите, когато детето ми расте и аз не мога да съм до него и не мога да му да му дам, това, което искам да му дам”, споделя Анастасия.

След трансплантация на стволови клетки през 2017-а, всички си отдъхват. За 6 месеца Анастасия е излекувана. Но болестта се връща. Надежда за пълно оздравяване дават лекари в Германия. Лечението обаче струва 230 хиляди евро. Анастасия кандидатства за финансиране от държавата, но такова й е отказано. Тогава тя сама организира кампания, за да събере парите.

„Стигаш до момента, в който си казваш „Аз нямам право да се предам”, категорична е Анастасия.

Въпреки, че всеки един лев е стъпка към сбъдванетто на мечтата да е здрава, Анастасия не се поколебава да помогне, когато вижда призив за това от близък приятел. Дарява 10 долара. И то на човек, когото не познава.

„Без да се замисля реших да направя този жест, защото някои от хората, които ми помагат на мен разполагат с по 20 лева на седмица и те решават да ми дарят единия лев или 10 лева. Когато го направих, това беше наистина от душа и сърце”, споделя още Анастасия.

Снимка: btvnovinite.bg

Мъжът, към когото Анастасия прави благородния жест, живее отвъд океана и е преподавател по журналистика в Калифорнийския държавен университет. През 2012 при ски инцидент Христофор чупи гръбнака си. Оттогава до днес е имал много трудни моменти. Точно в един такъв момент, до него стига милият жест на Анастасия.

„Това помага, когато знаеш, че има хора, които те подкрепят, които застават зад тебе - било с дума, с рамо, било финансово, дори да е съвсем мъничко”, казва Христофор Караджов.

А тук в България състезанието на Анастасия с времето продължава, за да успее да събере цялата сума, да замине и да победи болестта.

Дарителски сметки на Анастасия Арикова

BG42PRCB92301025785017 – сметка в лева
BG62PRCB92301425785012 – сметка в евро
ПроКредит Банк (България) ЕАД; BIC: PRCBBGSF

DMS ANASTASIA -  СМС-ите можете да изпращате на кратък номер 17 777 с текст DMS ANASTASIA
PayPal: a.aricova@gmail.com