Инициатива обедини стотици хора, които зарадваха бедни и самотни възрастни в Северна България с храна.

Снимка: btvnovinite.bg

За 74-годишната Веселина Цонева от врачанското село Оходен, съботата носи среща с неочаквани гости. Добролци дариха хранителни продукти на възрастната жена, която наскоро е изгубила съпруга и дъщеря си.

Снимка: btvnovinite.bg


„Това е голема хуманна помощ, просто те така сърченцето сте ми отворили”, каза Веселина.

Снимка: btvnovinite.bgВ основата на акцията е 24-годишната Кремена. Нейна публикация в социалната мрежа с призив да се дарят хранителни продукти за хора в нужда, обединява хиляди с добри сърца. От юли до края на септември са събрани стотици килограми храна. 

„В действителност нещата, които приемаме за даденост – пакет боб, пакет ориз – за някой може да бъде повече от един обяд”, посочи Кремена.

Снимка: btvnovinite.bg


Преди да бъдат подарени, пакетите с храна трябва да се подготвят. Даренията под формата на хранителни продукти са събирани в 15 пункта в страната в 14 града.

„В пликовете ще има стоки от първа необходимост, които включват леща, бутилка олио, буркан лютеница, консерви различни видове, брашно, пакет боб, сол захар макарони”, допълни Кремена

Кристиан е предоставил офиса си за склад и е и най - големият дарител.
„Това е нещо абсолютно нормално и човешко, което един човек трябва да стори, ако има възможност и най-вече сърце”, каза мъжът

Дарената храна зарадва 400 възрастни хора в Северна България.