26-годишен младеж от първомайското село Татарево се превърна в съвременeн възрожденец. Българин по произход, учил в Америка и работил в Германия, младежът отдавна е гражданин на света, но намери сили и време да възроди старото и западнало читалище в родното си село.

Той сигурно е единственият човек с личен ключ от читалището в родното си село Татарево. Негова е привилегията да бъде стопанин, макар и не собственик, макар и далеч от дома.

„Започвайки да уча театър на 10 000 километра оттук, се оказа, че в моето собствено село има такава прекрасна зала”, разказа Атанас Атанасов.

Първата му среща с читалището обаче го удря като шамар:

„Видях страшно много  боклуци, стари прозорци, чинове… прах, страшно много прах, счупени седалки, всичко беше… минирано от птиците от години наред”.

Разрухата го вбесява, но и амбицира. Само година по-късно се ражда проектът „Отключи сцената„.

Събрани са 15 000 долара, с които започва възраждането на читалището.

Американците, които са помагали за възстановяванетона читалище, са запленени и изненадани как може такъв паметник да е толкова занемарен.

Не всички са били убедени, че нещо ще се получи, хората от селото до последно не са вярвали, но Наско успява.

И въпреки че покривът продължава да тече, стените се лющят, а токът в залата се държи на един контакт, сцената оживява.

„Две лета подред, тази сцена оживява по един уникален начин, а освен това имаме кино, което ние си направихме и което е прожектирало доста филми”, каза Наско и допълни:

„Винаги съм вярвал, че когато искаш нещо да направиш, не трябва да се чака някой друг да ти го направи”.