Жълт код важи днес за голяма част от Западна и Централна България за температури следобед над 35 градуса.


В повечето райони максималните температури ще бъдат между 33 и 38 градуса.

Ще бъде предимно слънчево. Ще духа предимно слаб до умерен вятър от изток-югоизток. В Югоизточна България все още вятърът ще се усилва и повече.


Вторник също ще бъде много горещо и предимно слънчево. Вече с купеста облачност - предимно след обяд над планините в Западна България, на изолирани места ще има краткотрайни валежи.

В сряда и четвъртък вятърът от северозапад ще се усили и с него ще нахлува хладен въздух. Ще се развиват купести-дъждовни облаци и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Възможни са и градушки.

В петък и през почивните дни отново ще преобладава слънчево време, почти без валежи. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 25 и 30 градуса. Температурите ще са близки до нормалните за последното десетдневие на август.

В началото на следващата седмица ни очаква слабо затопляне. От 24 август за кратко ще захладнее с 1 до 3 градуса. Около 25 август ще има места с валежи.

През последните дни от месеца вероятността за дъжд в по-голямата част от страната ще намалее, а температурите слабо ще се повишат.