Жена беше откарана в болница, след като беше ударена от парчета лед, паднали от сграда в центъра на София днес следобед.

Инцидентът стана при сградата на Централна поща, където днес се помещава и Държавна агенция „Електронно управление“. Според очевидци, две жени са ходели по тротоара, в момента, в който парчетата са почнали да падат от високия покрив.

На място е пристигнала линейка, установена е разкъсно-контузна рана на главата и съмнение за комоцио. Пострадалата е откарана в "Пирогов".

Мястото беше обезопасено с табели за опасност от падащ лед, но според разказ на свидетел на инцидента, те са били сложени не от собствениците, а от него и други граждани, за да предотвратят нов инцидент с падащи висулки. По неговите думи още "два пъти от покрива са паднали талази с лед". Екип на bTV видя минувачи, които спокойно минават по тротоара въпреки риска.

Задължение на собствениците на сградите е да ги обезопасяват при снеготопене и опасност от висулки.

Главният секретар на Държавна агенция "Електронно управление" Кирил Дойчинов заяви пред bTV, че покривът е от медни керемиди и при застудяване "малки ледни късчета се залепват буквално за тях", а при затопляне на времето падат "във въздуха" и затова са били закупени въпросните табели с предупреждението "Пази се от падащ лед".