Висшият съдебен съвет не прие искането за оставката на Димитър Узунов и той остава представляващ на съдебните кадровици.

Искането беше заради едноличното решение на Узунов кои членове на съвета да се срещнат с европейските обвинители, които готвят анализ за дейността на българската прокуратура.

„В типично Ваш стил ножът го забихте в гърба ми, дълбоко, по болезнен начин” – с тези думи на Димитър Узунов към председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов завърши 2-часовия дебат за оставката на Узунов. 8 кадровици бяха "за", но 15 не видяха нищо лошо в действията му.

 „За мен господин Узунов се справя с тези задачи. А дали е разделен съветът - да, разделен е. То се вижда”, коментира шефът на Върховния административен съд Георги Колев. Членът на ВСС Соня Найденова отбеляза, че съдебните кадровици са разделени от „важни, принципни въпроси”.

За първи път те заговориха открито и за политизация в работата си. „В средновековието е било всеизвестна и всепобеждаваща политическа истина, че има вещици, които правят кравите ялови, ядат малки деца. И оттам идва този израз "на лов за вещици", защото няколкостотин жени в Европа са били изгорени”, каза Румен Георгиев.

Кои са Вещиците във висшия съдебен съвет, не стана ясно.